Δικαίωση στην Βουλή

Μετά τα δημοσιεύματα των εφημερίδων και τις συνεχείς ερωτήσεις των βουλευτών του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στην Βουλή στις 29 και 30 Μαΐου 2007, ήρθε η ηθική δικαίωση.

Ενώ στις 29 Μαΐου ο υπουργός κ. Αβραμόπουλος απαντά επιθετικά λέγοντας πως η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ήταν απλά πιο δραστήρια και βρήκε τις δημοσιευμένες σε όλους λίστες {το ψέμα!!!}, στις 30 Μαΐου ο υφυπουργός του κ. Γιαννόπουλος δέχθηκε ότι υπήρξε διαρροή από το υπουργείο και πως έχει διατάξει έρευνα πάνω στο θέμα. Όπως ήταν αναμενόμενο υποβάθμισε την αξία αυτής της διαρροής.

Όπως και να χει αποτελεί μια ηθική δικαίωση και μια μεγάλη ήττα για την ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και την αξιοπιστία του Υπουργείου Υγείας.

Παραθέτω τα αποσπάσματα από τα πρακτικά της Βουλής:

Τρίτη 29.05.07

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ (Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης):

Σε ό,τι αφορά την τελευταία παρατήρηση για το τι είδατε σήμερα στο site της ΔΑΠ, ε, τι να σας πω; Η ΔΑΠ είναι πιο γρήγορη από την ΠΑΣΠ. Διότι πάρα πολύ απλά αυτά όλα τα έχουμε πει εδώ μέσα.

Μιλήσαμε για χίλιες διακόσιες προσλήψεις και εξ αυτών ήδη διακόσιοι τριάντα -δεν ξέρω ποιος είναι ο ακριβής αριθμός- έχει ήδη πάει στις νομαρχίες.

Και αυτός ο αριθμός που ακούσατε χθες και που σήμερα τον είδατε να εμφανίζεται στο διαδίκτυο μέσω της ΔΑΠ δεν είναι τίποτα παραπάνω από ένας αριθμός. Όταν ολοκληρωθούν οι διαδικασίες, γιατί βρίσκονται στο ΚΕΣΥ, τότε θα πάρουν το δρόμο για τις νομαρχίες και θα τηρηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες.

Τετάρτη 30.05.07

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ (Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης): Το ΣΕΥΒ θα ελέγξει διοικητικά ποιοι ευθύνονται γι’ αυτήν τη διαρροή των εσωτερικών εγγράφων. Αλλά υπάρχει και νομολογία ότι τα εσωτερικά έγγραφα δεν είναι εθνικό μυστικό. Είναι στη διακριτική ευχέρεια του οιουδήποτε να τα προσεγγίσει, αλλά όχι μεμονωμένα. Αυτό είναι το πρόβλημα που υπήρξε με τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ. Δεν ενδιαφέρομαι γι’ αυτό. Εμένα με ενδιαφέρει να καταλάβουν -και το λέω επίσημα στη Βουλή- ότι κανείς από την ανάρτηση στο site το συγκεκριμένο των τετρακοσίων εβδομήντα έξι θέσεων δεν είχε ωφέλεια. Απλούστατα έγινε μία ανακοίνωση.

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s